Ohjeita kaupallisen siiderin valmistuksen aloittamiseksi

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Siiderin valmistus, Valmistajat

Siiderin kaupallista tuotantoa suunnitellessa laskelmat kannattaa tehdä – sekä raha, että aika. Homma voi onnistuessaan olla taloudellisesti hyvinkin kannattavaa, mutta alkuun se ei sitä todennäköisesti ole. Samoin kokonaisuuteen kuluva aika tulee helposti arvioitua liian pieneksi. Hankintoja on paljon jos tavoite on myydä vähänkään isompaa tuotantoa. Aikaa menee paljon, niin itse tuotteen valmistukseen (ja siinä etenkin […]

Suomalainen omena jalostuu aidoksi siideriksi

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in media, Valmistajat

Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran tiedote Suomalainen omena jalostuu aidoksi siideriksi – juhlista siideripäivää 3.6. lasillisella! Kesäkuun 3. on kansainvälinen siideripäivä. Maljajuomaksi ehdotamme suomalaista aitoa siideriä! Etelä-Suomen omenanviljelyalueille on syntynyt vaivihkaa vahva siiderintekijöiden rintama. 2010-luvun ilmiö on, että kotimaista omenaa käytetään perinteisten siiderimaiden malliin sataprosenttisen omenasiiderin tekemiseen. Mitä suomalainen aito siideri on? Aito suomalainen siideri on […]

Kuulumisia Tanskan Rigtig Cider -festivaaleilta 2018

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Tapahtumat

Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran hallituksen jäsen, Kuura Ciderin Petri Halmetoja, raportoi käynnistään Tanskan Rigtig Cider -festivaaleilta. Teksti on kopioitu Facebook-viestistä. Moro! Vähän yleistä asiaa siiderikulttuurista näin tuoreeltaan, kun pohjoismainen natusiideri on onnistuneesti läpäissyt elimistön ja muistikuvat ovat vielä kirkkaahkoja. Lauantaina olin Rigtig Cider festareilla Kööpenhaminassa. About 30 taloa, useita siidereitä. Erityisesti Tanska itse hyvin edustettuna, […]

SASS:n aistinvaraisten havaintojen omenatietokanta (SAHO)

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Omenat

Suomessa on tutkittu omenalajikkeiden mehuominaisuuksia mutta ei niiden sopivuutta siiderin valmistukseen. Kaikista omenista voi tehdä siideriä, joistakin voi tehdä parempaa. Suomalaisen Aidon Siiderin Seura alkaa kerätä siideriharrastajien aistinvaraisia havaintoja ja käsityksiä omenalajikkeiden sopivuudesta aidon siiderin valmistukseen. Tämän lisäksi käynnistämme myös vakioituihin mittaustuloksiin perustuvia hankkeita saman asian selvittämiseksi, mutta niistä kerromme myöhemmin. Aistinvaraiset havainnot kerätään tietokantaan […]

Yhteenveto Suomalainen siideriomena -seminaarista

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Siiderin valmistus

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura järjesti seminaarin 14. huhtikuuta 2018. Paikkana oli Stadin Panimobaari Helsingissä. Seminaarin aihe oli Suomalaiset siideriomenalajikkeet eli mitkä suomalaiset (Suomessa yleisesti saatavilla olevat) omenalajikkeet sopivat erityisen hyvin siiderin valmistukseen ja miksi. Seminaari koostui lyhyistä alustuksista ja aiheisiin liittyvistä keskusteluista. Seminaarissa oli osallistujia 28. Heistä suurin osa eli 18 henkilöä oli tullut paikalle muualta kuin pääkaupunkiseudulta. […]