Aito Siideri

Klikkaamalla kuvaa voit ladata painokelpoisen version Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran logosta.

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura (SASS) on suomalaisesta omenamehusta tehdyn aidon siiderin kannatusyhdistys.  Suomalainen aito siideri tehdään suomalaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä. Seuran tarkoituksena on edistää suomalaisen aidon siiderin valmistusta ja saatavuutta ylläpitämällä aidon siiderin määritelmää, jakamalla aidon siiderin valmistukseen liittyvää tietotaitoa, edistämällä suomalaisten omenien saatavuutta siiderin valmistajille ja jakamalla tietoa suomalaisesta aidosta siideristä. Lue lisää Suomalaisen Aidon siiderin seurasta.

Aito siideri

Suomalaisen aidon siiderin seura pitää yllä suomalaisen aidon siiderin ja suomalaisen aidon perryn määritelmiä.

Suomalaisen aidon siiderin seura myöntää määritelmään sitoutuneiden tuottajien tuotteille sertifikaatteja, joita tuottaja voi käyttää viestinnässään.

Sertifikaatit

Suomalaisen aidon siiderin serfikaatteja on 3/2019 alkaen vain yksi, päivitetyn määritelmän mukaisesti. Aiemmin siiderisertifikaatteja oli kolmea eri tyyppiä. Sertifikaatti on rekisteröity tavaramerkki. Alkaen 3/2021 on myönnetty myös Suomalaisen aidon perryn sertifikaatteja.

 

Sertifioidut tuotteet

Tilanne 15.8.2021

[table id=1 /]

Jos haluat sertifikaatin omalle siiderillesi, ota yhteyttä palautelomakkeemme kautta!