Diat seminaarista ”Suomalainen siideriomena” 14.4.2018

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Omenat, Siiderin valmistus, Tapahtumat

Ohessa on diat, jotka esitettiin Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran seminaarissa ”Suomalainen siideriomena” 14.4.2018 Helsingissä. Huom: muissa esityksissä ei käytetty dioja. Harri Ahola, Suomalainen siideriomena -seminaarin alustus Johannes Vuorinen, Suomalainen siideriomena mitattavan tiedon näkökulmasta Petri Halmetoja, Omenan hankinta

Kutsu: Suomalainen siideriomena -seminaari

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Siiderin valmistus

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura järjestää seminaarin 14. huhtikuuta 2018 kello 11-15:30 Paikkana on Stadin Panimobaari, Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki. Parkkipaikkoja on. Seminaarin aihe on Suomalaiset siideriomenalajikkeet eli mitkä suomalaiset (Suomessa yleisesti saatavilla olevat) omenalajikkeet sopivat erityisen hyvin siiderin valmistukseen ja miksi. Seminaari on luonteeltaan keskusteleva 10 – 20 minuutin alustusten pohjalta. Lopulliset aiheet määräytyvät puhujien toiveiden mukaisesti. Tavoitteena […]

Aito Suomalainen Siideri -sertifikaatti löi itsensä läpi vuonna 2017

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Yleistä

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura myönsi vielä joulukuussa kahdelle siiderille Suomalainen Aito Siideri -sertifikaatin. Myönsimme vuonna 2017 viidelle eri siiderinvalmistajalle yhteensä 12 sertifikaattia. Lammin Sahdin Kottarainen on tuore Aito Suomalainen Siideri, maultaan kuivahko ja vahvuudeltaan 4,7 prosenttia. Kuura Vintage 2016 sai sertifikaatin Aito Suomalainen Siideri ilman lisämainintoja. Siideriä on valmistettu pieni erä, vajaa tuhat pulloa ja jokunen kegi. […]

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura esiteltynä

Julkaistu Jätä kommenttiPosted in Yleistä

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura Suomalaisen Aidon Siiderin Seura (SASS) on suomalaisesta omenamehusta tehdyn aidon siiderin kannatusyhdistys.  Seura on perustettu 1.7.2016. Suomalainen aito siideri Se tehdään suomalaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä.  Lue tarkempi määritelmä. Tavoitteet Seuran tarkoituksena on edistää suomalaisen aidon siiderin valmistusta ja saatavuutta ylläpitämällä aidon siiderin määritelmää, jakamalla aidon siiderin valmistukseen liittyvää […]