SASS:n aistinvaraisten havaintojen omenatietokanta (SAHO)

Suomessa on tutkittu omenalajikkeiden mehuominaisuuksia mutta ei niiden sopivuutta siiderin valmistukseen. Kaikista omenista voi tehdä siideriä, joistakin voi tehdä parempaa. Suomalaisen Aidon Siiderin Seura alkaa kerätä siideriharrastajien aistinvaraisia havaintoja ja käsityksiä omenalajikkeiden sopivuudesta aidon siiderin valmistukseen. Tämän lisäksi käynnistämme myös vakioituihin mittaustuloksiin perustuvia hankkeita saman asian selvittämiseksi, mutta niistä kerromme myöhemmin.

Aistinvaraiset havainnot kerätään tietokantaan web-lomakkeella, joka on kaikkien siideriharrastajien käytettävissä. Tavoitteena on kerätä runsaasti havaintoja nopeasti ja helposti. Kaikki havainnot ovat tarkastettavissa yhteenvetosivulla. Linkit näihin sekä ohjeet lomakkeen täyttämiseen löytyvät aitosiideri.fi/kanta/ohje.html

SAHO tietokannan tavoitteena on auttaa siiderin harrastajia valitsemaan siidereihinsä sopivia omenalajikkeita sekä antaa vinkkejä omenalajikkeista omaan omenatarhaan. Tavoitteet saavutetaan parhaiten, jos havaintoja tulee runsaasti.

Vastaa