Kutsu: Suomalainen siideriomena -seminaari

Julkaistu Posted in Siiderin valmistus

Suomalaisen Aidon Siiderin Seura järjestää seminaarin 14. huhtikuuta 2018 kello 11-15:30 Paikkana on Stadin Panimobaari, Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki. Parkkipaikkoja on.

Seminaarin aihe on Suomalaiset siideriomenalajikkeet eli mitkä suomalaiset (Suomessa yleisesti saatavilla olevat) omenalajikkeet sopivat erityisen hyvin siiderin valmistukseen ja miksi.

Seminaari on luonteeltaan keskusteleva 10 – 20 minuutin alustusten pohjalta. Lopulliset aiheet määräytyvät puhujien toiveiden mukaisesti. Tavoitteena on keskustella ainakin seuraavista aiheista:

  • mitä tarkoitetaan siideriomenalla
  • ihanteellisen (suomalaisen) siiderin määrittely
  • mitkä ominaisuudet tekevät omenasta siideriomenan
  • omenan kemialliset ominaisuudet ja niiden mittaaminen
  • kokemuksia eri lajikkeiden käytöstä siiderin valmistuksessa
  • villiomenoiden metsästys
  • omenantutkijoiden näkökulma
  • omenoiden hankinnan nykytila siiderinvalmistajille
  • omenantuottajien näkökulma
  • taimistojen näkökulma
  • harrastajatarhurin näkökulma
  • yhteenveto: mitä täytyy tehdä seuraavaksi

Seminaarin tavoitteena on luoda perusta keskustelulle suomalaisista siideriomenalajikkeista sekä sopia jatko toimenpiteistä.

Panimobaari on auki tilaisuuden aikana. Tarjolla virvokkeita, siideriä, kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.

Panimon  Puodissa myynnissä tilaisuuden kunniaksi laaja valikoima aitoja siidereitä.

Vastaa